SELECT Autocentrum bv
SELECT Autocentrum bv
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
4.3 / 5 Google Review (53)

Waarom je beter kunt overstappen op een elektrische bedrijfswagen

Gepubliceerd op: september 6, 2022

Frans Timmermans werkt voor de Europese Commissie. Hij maakt een Europese Green Deal. De heer Timmermans stelt dat alle bedrijfswagens verplicht elektrisch zijn vanaf 2027. En dat is al heel snel.

Elektrische bestelwagens worden steeds populairder. De ontwikkelingen binnen deze markt zitten in een stroomversnelling. Dus dat roept op de vraag:

Waarom zijn deze wagentjes zo populair? 

 • Ze zijn milieuvriendelijk.
 • Ze zijn goedkoper dan brandstofwagens. Niet in aanschaf, wel in gebruik en onderhoud. En dat is lekker!
 • Er zijn subsidies! 

In dit artikel lichten we toe waarom de Centro Logistar 200 jouw keuze gaat zijn 

Een // Ze mogen de steden in!

De Logistar 200 is perfect waar grotere voertuigen niet bij kunnen. Daarnaast mogen in binnensteden vanaf 2025 alleen nog bedrijfswagens rijden met een nul-emissie. Gemeenten willen de luchtkwaliteit verbeteren. Voordeel van deze wagentjes is hun kleine asbelasting. Dus geen zwaar vrachtverkeer meer. Ze zijn smal, 1 meter 30 breed, wendbaar en staan niemand in de weg.

Twee // Je kunt er lekker ver mee rijden.
Hoewel veel eL CV (electric light commercial vehicles) modellen op elkaar lijken, zitten de verschillen toch echt in de specificaties. De Logistar 200 heeft een actieradius van ±264 km. De concurrerende modellen hebben vaak een actieradius van rond de 130-160 km. De hogere actieradius maakt het mogelijk om verder weg gelegen dorpen en steden in 1 rit ook te bereiken. Je bent dus niet gebonden aan een plaats. En je kunt langer doorrijden op een accu!

Drie // Lekker snel

De topsnelheid van de Logistar is 95 km/h! Je bent dus sneller op locatie dan de meeste EV's. 

Vier // Goedgekeurd door de Europese Commissie 

Voertuigen voor het vervoer van goederen met een maximummassa van niet meer dan 3,5 ton worden ingedeeld in type N1, waarmee lichte vrachtwagens kunnen worden onderscheiden van zware of industriële typen.

De Logistar 200 (LS 200) heeft alle homologatietests voltooid in overeenstemming met de EU-normen en -vereisten om de N1-typegoedkeuring van het voertuig te verkrijgen. 

Het verkrijgen van de N1-typegoedkeuring voor de LS 200 is het bewijs dat de geavanceerde veiligheid, geavanceerde technologie en premium klantervaring die ze bieden wordt erkend en nu ook is gecertificeerd. 

Vijf // Je kunt meer meenemen

Je zou het bijna niet verwachten, maar het laadvermogen van deze minibusjes ligt rond de 1.065 kg! Hierbij zit de kracht in de chassiscabine, omdat dat zelfdragende chassis er voor zorgt dat deze bestelwagens een flink laadvermogen hebben. Dit laadvermogen is bijna 2 keer zoveel als concurrerende eLCV's. Je hebt in de Logistar 200 een laadruimte van 6.9 m³. 

Zes // Je verprutst weinig tijd

De oplaadtijd voor een normale lader is rond de 12 uur. De oplaadtijd aan een snel charger is slechts 45 minuten.

Zeven // Veel keus

Voordat je een Logistar 200 koopt, dien je eerst goed te kijken naar de werkzaamheden die je gaat verrichten. Bezorging van goederen, horeca en catering, transport en opslag, verhuur en lease, maar ook kleine bedrijven hebben baat bij een Cenntro model. Gelukkig is de Logistar niet de enige eLCV van Cenntro. Ook de Metro is een geliefd model. Bekijk welke elektrische bedrijfsauto het best bij jou past door contact op te nemen met Select Autocentrum. Hier krijg je persoonlijk advies op maat. 

Wat wordt jouw keus? Maak een proefrit!

Heb je al eens in een elektrische bestelwagen gereden? 

Als je dat nog niet hebt gedaan, zul je de ervaring in het begin waarschijnlijk een beetje vreemd vinden, omdat elektrische bestelwagens stil zijn en geen handgeschakelde versnellingsbak hebben.

Elektrische bestelwagens maken gebruik van regeneratief remmen, waarbij energie wordt teruggewonnen om de batterij op te laden wanneer je langzamer gaat rijden. Dit betekent dat de bestelwagen sneller snelheid verliest wanneer je jouw voet van het gaspedaal haalt dan bij een standaard dieselvoertuig. 

Daarom raden we je aan om een (langere) proefrit met een elektrische bestelwagen te maken, zodat je kunt zien of het iets is waar je je prettig bij voelt. 

Wow, waarom niet? Boek hier je rit!

Hoofdweg 12

2908LC Capelle aan den IJssel

010-4516927

info@selectautocentrum.nl

www.selectautocentrum.nl

Heeft u een vraag? Het team van Select Autocentrum staat voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Vul het formulier in of maak gebruik van de contact mogelijkheden.
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
  Boek vandaag nog een proefrit

  DEALER ONDERHOUDEN

  Bekijk ons aanbod

  Elektrisch aanbod

  Meer informatie