SELECT Autocentrum bv
SELECT Autocentrum bv
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
4.3 / 5 Google Review (53)

Waar moet een keuring van een gebruikte auto aan voldoen?

Gepubliceerd op: september 5, 2022

Zelfs als u niet veel mechanische kennis hebt, zijn er enkele eenvoudige controles en tests die u op een gebruikte auto kunt uitvoeren die moeten aangeven of bepaalde belangrijke dingen mis zijn. Velen kunnen genoeg zijn om een ​​auto uit de overweging te diskwalificeren.

Een van de stand-by-adviezen is altijd geweest om een ​​toekomstige gebruikte auto naar een vertrouwde monteur te brengen om hem te laten nakijken. Hoewel dat ideaal is - vooral als ze het op een lift kunnen zetten - is het meestal niet praktisch. Om te beginnen mag van de verkoper niet worden verwacht dat hij het risico neemt u in zijn auto weg te laten rijden.

Iets praktischer is het inhuren van een monteur om naar de auto te gaan. Maar plannen kan moeilijk zijn en in de tussentijd kan een goede auto worden verkocht. Als u deze route wilt proberen en niemand kent die deze service in uw regio biedt, kunt u zoeken naar 'inspecteurs van mobiele gebruikte auto's in [uw stad]'. Maar zelfs als u een van deze opties kunt beheren, is het waarschijnlijk de moeite waard om tijd en kosten te besparen totdat u zelf een aantal eerste controles heeft uitgevoerd.

Dingen die u zelf kunt controleren

Een ding dat u kunt controleren, is de achtergrondgeschiedenis van de auto, die u kunt doen via CarFax.com. (Concurrenten zoals Autocheck.com, VINcheckup.com en Bumper.com zijn misschien goedkoper, maar CarFax is de bekendste.) Na het invoeren van het 17-cijferige voertuigidentificatienummer van de auto, geeft de website u een geschiedenis van wanneer en waar de auto is verkocht en geregistreerd, plus kilometerstanden — vergelijk deze met de huidige kilometerstand — en soms ongevallen, reparaties, onderhoudshistorie en uitgevoerde terugroepacties. Maar aangezien deze rapporten iets kosten, wilt u misschien eerst uw eigen basiscontroles uitvoeren.

Wat fysiek moet worden geïnspecteerd op een gebruikte auto kan worden onderverdeeld in statische controles en dynamische controles. We zullen speciale aandacht besteden aan de grotere problemen waarnaar moet worden gezocht, want als de auto een van deze niet haalt, is het misschien niet het overwegen waard. Neem een ​​zaklamp mee, een handdoek om op te liggen (een groot stuk golfkarton is nog beter), handreiniger, keukenpapier en een kleine magneet.

Vraag eerst om de titel te zien. Als het een geborgen of herbouwde titel is, moet u waarschijnlijk uit de buurt blijven, omdat beide aangeven dat de auto mogelijk zware carrosserieschade heeft opgelopen. Controleer ook of het VIN op de titel overeenkomt met het VIN op de auto. Als dat niet het geval is, kan de auto worden gestolen.

Zoek vervolgens naar reparaties van roest en veelbetekenende schade. (Er kunnen grote schadereparaties verschijnen op een CarFax-rapport.) Slechte roest of gaten in het frame of subframes kunnen een dealbreaker zijn, omdat dit structureel is en niet gemakkelijk kan worden gerepareerd. Kijk langs elke kant van de auto om te controleren op golven in de carrosserie en kijk recht naar alle kanten om ervoor te zorgen dat de lak overeenkomt en de bumpers waterpas zijn. Controleer op lichaamsvuller op alles wat er verdacht uitziet door er een magneet tegen te plaatsen (lichaamsvuller is niet magnetisch) en onderzoek de ramen op gebarsten glas. Alles wat hier slecht is, kan diskwalificatie rechtvaardigen.

Heeft u een vraag? Het team van Select Autocentrum staat voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Vul het formulier in of maak gebruik van de contact mogelijkheden.
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
    Boek vandaag nog een proefrit

    DEALER ONDERHOUDEN

    Bekijk ons aanbod

    Elektrisch aanbod

    Meer informatie