SELECT Autocentrum bv
SELECT Autocentrum bv
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
4.3 / 5 Google Review (53)
vw arteon volkswagen

De VW Arteon zal in 2024 verdwenen zijn!

Gepubliceerd op: september 20, 2022

Dit alles zou niemand moeten verbazen als je op de hoogte bent, maar Automotive News meldt dat de VW Arteon in 2024 wordt stopgezet.

Begraven in het toekomstige voertuigrapport van Automotive News voor VW is iets waarvan we allemaal wisten dat het uiteindelijk zou komen. Te midden van berichten over alle nieuwe EV's die het Duitse merk van plan is het komende jaar uit te rollen, is een enkele zin:

Het rapport zegt verder dat VW de Arteon vervangt door de Tesla-fighting ID.Areo. De derde ID EV is een auto ter grootte van een Passat die in 2024 op de markt moet komen. Hij werd eerder dit jaar als concept getoond.

Is er iemand aan het rouwen? Ik denk dat niet genoeg mensen de dingen kochten om erover te rouwen. Als dit bericht waar blijkt te zijn, laat de Arteon nog lang op zich wachten. Hoewel hij onlangs is bijgewerkt met dezelfde turbomotor van de Golf R, heeft de Arteon het moeilijk gehad om kopers te vinden.

De premium Arteon werd uitgebracht voor het modeljaar 2017 als een meer luxe opvolger van de CC ervoor. Maar het is nooit een sterke verkoper geweest. Geef de consumentenbeweging de schuld van sedans naar cross-overs en een Audi-achtige prijs voor hogere afwerkingen. Zelfs nu beginnen de prijzen voor een '22 Arteon bij € 44.000 en gaan omhoog. Volledig geladen, je bent bijna bij Audi S5 Sportback-geld: € 50,000.

Als ik zeg dat niemand deze dingen koopt, overdrijf ik niet. Slechts vier maanden geleden waren dit jaar tot nu toe slechts 47 eenheden verkocht. Aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar was dat aantal opgelopen tot 123 stuks. Dat lijkt misschien iets beter totdat je ziet dat die 123 verkochte Arteons een daling van 92,7 procent is vanaf 2021.

Als dit echter allemaal uitkomt, zal het een beetje triest zijn om de Arteon te zien vertrekken. Hoewel het een mooie auto is (en waarschijnlijk een geweldige gebruikte aankoop), pasten de prijs en premium-heid gewoon niet bij de rest van de VW-reeks.

Ik nam contact op met een VW-vertegenwoordiger om bevestiging te krijgen, en zij weigerden hoe dan ook commentaar te geven.

Heeft u een vraag? Het team van Select Autocentrum staat voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Vul het formulier in of maak gebruik van de contact mogelijkheden.
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
    Boek vandaag nog een proefrit

    DEALER ONDERHOUDEN

    Bekijk ons aanbod

    Elektrisch aanbod

    Meer informatie