SELECT Autocentrum bv
SELECT Autocentrum bv
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
4.3 / 5 Google Review (53)
paris motor show

De opkomst van autofabrikanten op de Motor Show Parijs is gedaald vanwege de ontwikkelingskosten van EV's

Gepubliceerd op: november 8, 2022

Volgens Stellantis-baas Carlos Tavares zijn de stijgende kosten voor het ontwikkelen van elektrische auto's mede verantwoordelijk voor de verminderde aanwezigheid van fabrikanten op autoshows.

Hij sprak achter de schermen van een schaars bijgewoonde autoshow in Parijs, waar de reguliere fabrikanten vertegenwoordigd waren met grootschalige stands, waaronder de merken DS, Jeep en Peugeot van zijn eigen bedrijf, de Renault Group en de gevestigde Chinese firma's BYD en Great Wall.

"Het feit dat je alleen Renault, Stellantis en de Chinezen hebt, weerspiegelt het feit dat de autofabrikanten nu veel kieskeuriger zijn over het rendement op de investering [ROI] dat wordt weergegeven door shows", zei hij.

“Dus de kosten zijn gedaald. Vroeger waren ze niet redelijk, en nu kijken de autofabrikanten naar het rendement op de investering. En waarom? Omdat de kosten van elektrificatie de pan uit rijzen, moet je op veel verschillende plekken veel geld besparen om elektrificatie te financieren.

"Dus ja, mensen beginnen erg veeleisend te worden over het rendement op investering, dat is normaal."

Parijs is pas de tweede grote autoshow die na de pandemie in Europa plaatsvindt, na München in 2021, dat op dezelfde manier werd verkleind in vergelijking met voorgaande jaren.

Genève, traditioneel het grootste auto-evenement van het continent, heeft sinds 2019 niet meer plaatsgevonden.

"Niets duurt voor altijd, en de veranderingen die je ziet laten zien dat mensen die beslissingen niet helemaal nemen, en je kunt inschatten dat dit de komende jaren de norm zal blijven."

Heeft u een vraag? Het team van Select Autocentrum staat voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Vul het formulier in of maak gebruik van de contact mogelijkheden.
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
    Boek vandaag nog een proefrit

    DEALER ONDERHOUDEN

    Bekijk ons aanbod

    Elektrisch aanbod

    Meer informatie