SELECT Autocentrum bv
SELECT Autocentrum bv
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
4.3 / 5 Google Review (53)

AUDI plaagt ons met de nieuwe e-tron!

Gepubliceerd op: oktober 11, 2022

Audi werkt aan een grote update voor zijn E-Tron en E-Tron Sportback, en een licht gecamoufleerd prototype voor de eerste neemt deel aan de E-Cannonball-rally die op 23 september vertrok vanuit de Duitse stad Hamburg.

De kleurstelling van het prototype benadrukt enkele van de externe tweaks die voor de E-Tron zijn vastgemaakt, waaronder een herziene grille, nieuwe ontwerpen voor de voor- en achterkant en een nieuw wielpatroon.

Er zijn nog een paar verrassingen, zei Audi, maar ze zouden snel aan het licht moeten komen, aangezien de bijgewerkte E-Tron naar verwachting later dit jaar debuteert. Het zou volgend voorjaar als model voor 2023 of 2024 in de showrooms moeten komen. De E-Tron werd oorspronkelijk in 2018 geïntroduceerd als een 2019-model, met de E-Tron Sportback een jaar later en de driemotorige E-Tron S vorig jaar.

Er worden meer significante aanpassingen verwacht onder het plaatwerk. Geruchten wijzen op een nieuwe batterij, effici├źntere elektromotoren en nieuwe elektronische besturingssoftware om het bereik te vergroten.

Audi was relatief vroeg onder gevestigde autofabrikanten om een geloofwaardige Tesla-rivaal te lanceren toen het voor het eerst de E-Tron uitrolde. Om de zwangerschap te versnellen, heeft Audi echter een platform aangepast dat oorspronkelijk was ontwikkeld voor auto's met interne verbranding, met name de high-riding versie van het MLB Evo-platform van de Volkswagen Group, gedeeld met de Audi Q7 en Q8 en meerdere andere SUV's van de VW Group.

Uiteindelijk zal de E-Tron worden vervangen door een nieuwe Q8 E-Tron die tevens dient als opvolger van de huidige Q8. Hoewel is bevestigd dat de nieuwe Q8 E-Tron rond 2026 in productie zal gaan, is het mogelijk dat de E-Tron met deze update al wordt omgedoopt tot Q8 E-Tron.

Heeft u een vraag? Het team van Select Autocentrum staat voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Vul het formulier in of maak gebruik van de contact mogelijkheden.
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
    Boek vandaag nog een proefrit

    DEALER ONDERHOUDEN

    Bekijk ons aanbod

    Elektrisch aanbod

    Meer informatie