010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
4.3 / 5 Google Review (53)

Waarom je beter occasions uit Capelle aan den IJssel kunt halen

Gepubliceerd op: december 8, 2022

De verkoop van occasions door autobedrijven aan consumenten viel afgelopen maand 9 procent lager uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Met ongeveer 10.000 transacties minder werden er 99.276 auto’s verkocht, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC. Toch is het geen slecht jaar voor de tweedehandsautomarkt. In de eerste elf maanden van het jaar verkochten de autobedrijven 1.185.061 tweedehands personenauto’s. Dat is bijna 10.000 meer dan een jaar eerder.

1.Goedkopere occasions haal je in Capelle aan Den IJssel

Over het algemeen is een tweedehandsauto goedkope dan een nieuwe. Gemiddeld neemt de waarde van een auto jaarlijks met 12,05 procent af. Zelfs de meest waardevaste auto, de Suzuki Vitara 1.6 88kw, is na vier jaar en 60.000 km meer dan 24 procent goedkoper dan de nieuwprijs. (berekende Autovisie op basis van cijfers van de ANWB-onderzoek meest waardevaste auto’s).

2. Je kunt je occasion gelijk meenemen vanuit Capelle aan den IJssel

Op een nieuwe auto moet je soms lang wachten, het duurt vaak enkele weken of maanden voordat een nieuwe auto geleverd wordt. Door de pandemie zijn veel bestellingen ook nog eens vertraagd en er kunnen kinderziektes bij nieuwe modellen roet in het eten gooien, kijk maar naar Volkswagen met de ID.3. Bij tweedehands modellen heb je daar geen last van, deze kunnen in veel gevallen binnen een paar dagen, of zelfs dezelfde dag afgeleverd worden.

Heeft u een vraag? Het team van Select Autocentrum staat voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Vul het formulier in of maak gebruik van de contact mogelijkheden.
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
    Boek vandaag nog een proefrit

    DEALER ONDERHOUDEN

    Bekijk ons aanbod

    Elektrisch aanbod

    Meer informatie