010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
4.3 / 5 Google Review (53)

Volkswagen Group verbetert haar batterijen

Gepubliceerd op: september 5, 2022

Volkswagen tekent overeenkomst met regering van premier Justin Trudeau over waardecreatie van batterijen en veiligheid van grondstoffen

PowerCo, het batterijbedrijf van de Volkswagen Groep, stimuleert de groei van zijn wereldwijde batterijactiviteiten, een verder bewijs van de ambitieuze groeistrategie van Volkswagen in Noord-Amerika

Volkswagen AG en de regering van Canada streven ernaar e-mobiliteit in het land te promoten en mogelijkheden te verkennen in de Canadese toeleveringsketen voor auto's en batterijen. Dit is overeengekomen in een "Memorandum of Understanding" (MoU) dat vandaag in Toronto is ondertekend door Volkswagen-CEO Herbert Diess en de Canadese minister van Innovatie, Wetenschap en Industrie, François-Philippe Champagne, in aanwezigheid van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Canadese premier Justin Trudeau. Beide partijen zullen de mogelijkheden onderzoeken voor Canada om bij te dragen aan de wereldwijde en regionale batterijtoeleveringsketens van Volkswagen. PowerCo, het nieuw opgerichte batterijbedrijf van de Groep, speelt een centrale rol in deze inspanningen en zal de geplande samenwerking bevorderen op het gebied van batterijwaardecreatie, toeleveringsketens van grondstoffen en de productie van kathodemateriaal in de Noord-Amerikaanse regio.

PowerCo SE is verantwoordelijk voor alle wereldwijde groepsactiviteiten in de waardeketen van batterijen en zorgt voor de levering van batterijcellen voor Volkswagen's e-mobiliteitspush. De snelgroeiende wereldwijde batterijcelactiviteit is een belangrijke pijler van Volkswagens NEW AUTO-strategie, die tot doel heeft van Volkswagen de toonaangevende leverancier van duurzame en softwaregestuurde mobiliteit te maken. Het plan is om alleen al in Europa snel sterk gestandaardiseerde celproductiecapaciteiten op te bouwen van in totaal 240 gigawattuur per jaar. Daarnaast zijn er plannen om een ​​speciale gigafactory op te richten in Noord-Amerika. Momenteel worden mogelijke productielocaties onderzocht.

Olaf Scholz, bondskanselier van de Bondsrepubliek Duitsland: “Ik ben verheugd dat Volkswagen en Canada vandaag een memorandum van overeenstemming hebben ondertekend over de waardecreatie van batterijen. Dit is een uitstekend bewijs dat de samenwerking met onze goede vrienden en bondgenoten in Canada zich verder verdiept, ook in de context van grondstofzekerheid en kan andere bedrijven aanmoedigen om te volgen."

De geachte François-Philippe Champagne, minister van Innovatie, Wetenschap en Industrie, zei: "Canada wordt snel de groene leverancier bij uitstek voor grote autobedrijven, waaronder toonaangevende Europese fabrikanten, terwijl we overstappen naar een schonere, groenere toekomst. Door samen te werken met Volkswagen, versterkt Canada zijn leidende rol als een auto-innovatie-ecosysteem van wereldklasse voor schone transportoplossingen. Canada zet zich in om hier in Noord-Amerika een sterke en betrouwbare toeleveringsketen voor auto's en batterijen op te bouwen om de wereld te helpen de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen."

Heeft u een vraag? Het team van Select Autocentrum staat voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Vul het formulier in of maak gebruik van de contact mogelijkheden.
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
    Boek vandaag nog een proefrit

    DEALER ONDERHOUDEN

    Bekijk ons aanbod

    Elektrisch aanbod

    Meer informatie