010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
4.3 / 5 Google Review (53)
polestar 3

De nieuwe Polestar 3 SUV?!

Gepubliceerd op: oktober 18, 2022

Polestar heeft woensdag de 2024 Polestar 3 onthuld, een voertuig dat verschillende primeurs vertegenwoordigt voor het Zweedse elektrische prestatiemerk.

Het voertuig is de eerste SUV van Polestar en de eerste gebaseerd op een speciaal EV-platform. Het wordt ook de eerste Polestar die in de VS wordt gebouwd.

De leveringen zijn gepland voor het vierde kwartaal van 2023 en de productie in de VS start medio 2024. Het is bevestigd dat de Amerikaanse prijzen beginnen bij $ 85.300 (ongeveer €90.000)

De Polestar 3 is een middelgrote SUV gekoppeld aan Volvo's aankomende elektrische opvolger van de XC90, onlangs bevestigd als een EX90, en zal zijn eigen debuut maken op 9 november. Beide zullen worden gebouwd in de Volvo-fabriek in Charleston, South Carolina. Waar momenteel de Volvo S60 wordt gebouwd. Aan de start van de Amerikaanse productie zal alle productie worden afgehandeld in een fabriek in Chengdu, China.

Terwijl Volvo's EX90 stoelen op de derde rij zal bieden, heeft de Polestar 3 vijf stoelen, verdeeld over twee rijen. De verhuizing zal de Polestar 3 helpen onderscheiden van de EX90, en het heeft ontwerpers ook in staat gesteld om een helling aan het dak toe te voegen, waardoor een gestroomlijnd, fastback-uiterlijk ontstaat.

Terwijl de Polestar 1 en Polestar 2 beide oorspronkelijk waren ontworpen als Volvo's, is de Polestar 3 een echt Polestar-ontwerp, waarvan het uiterlijk voor het eerst werd bekeken door de Precept-conceptauto van 2020, een concept dat in 2025 een Polestar 5-sedan zal voortbrengen. Het ontwerp van de Polestar 3 wordt gekenmerkt door een brede, gespierde houding en plaatwerk dat er bijna uitziet alsof het uit steen is gebeiteld. Vooraan worden de koplampen gesplitst door een Thor's hamer-motief dat dienst doet als dagrijverlichting. Polestar noemt ze 'dubbelbladige koplampen'.

Naast de Polestar 3 is Polestar van plan om in 2024 een kleinere crossover te lanceren, de Polestar 4 genaamd, de eerder genoemde Polestar 5 in 2025 en een Polestar 6 roadster in 2026. De roadster wordt de productieversie van de opvallende O2-conceptauto van dit jaar.

Bekijk ons aanbod aan elektrische auto's via de knop hieronder!

Heeft u een vraag? Het team van Select Autocentrum staat voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Vul het formulier in of maak gebruik van de contact mogelijkheden.
010 - 451 69 27
info@selectautocentrum.nl
    Boek vandaag nog een proefrit

    DEALER ONDERHOUDEN

    Bekijk ons aanbod

    Elektrisch aanbod

    Meer informatie